maandag 25 juni 2012

Kleine mededeling van huishoudelijke aard....

Aankomende tijd zal ik helaas weinig kunnen kralen, niet omdat ik het niet wil (graag zelfs) maar ik moet een operatie aan mijn schouder ondergaan. Mails en berichtjes kunnen altijd gestuurd worden alleen zal het misschien iets langer duren voor ik ze kan beantwoorden.

Groetjes
Petra

Armband "Versus"

Naar het patroontje van Ellad2 is deze armband in verschillende steken gemaakt (en een klein beetje netting), al zijn het eigenlijk allemaal variaties op de RAW. De armband is gemaakt van Miyuki Rocailles 15/0, 8/0 en 2 kleuren (mat en opaque black) 11/0. Tanzanite kleurige Super Duo's en ook Tanzanite kleurige bicones van 4 mm. Zo zie je dat 1 kleur toch heel anders uit kan zien.


Groetjes
Petra

Armband "Twin Flowers"

Naar het patroontje van Viki Szabo. De armband is gemaakt in een soort RAW met 4 mm bicones, Super Duo's, 4 mm parels en rocailles 11/0.



Groetjes
Petra

woensdag 13 juni 2012

Hematiet Setje

Met het fairyland patroontje van Sabine Lippert heb ik een bol gekraald met allemaal hematiet varianten. 11/0 matte hematiet, 15/0 hematiet, hematietkleurige super duo's, 8 mm half edelsteen kralen hematiet en als klap op de vuurpijl 3 mm light hematite bicones.


Daarbij wilde de ontvanger van deze ketting graag een armband in ongeveer dezelfde kleuren. Daarvoor heb ik het patroontje Twin Oliver van Vezsuzsi gebruikt. De armband is gemaakt met dezelfde 11/0 rocailles en twin beads als de hanger en als slot heb ik een 8 mm half edelsteen hematiet kraal gebruikt


Groetjes
Petra


Enkelbandjes met Daggers

Tja, op dit moment komt het niet meteen in je op om een enkelbandje te maken denk ik, maar ja, ze liggen ook al eventjes klaar om op de foto te gaan. Soms is het aardig lastig om iets zo op de foto te krijgen dat je ook ziet hoe het zit als je het draagt, maar gelukkig wel iets op gevonden. De enkelbandjes zijn gemaakt naar een patroontje van Zaney May. De basis van het bandje is een RAW met 6mm facetkralen en 11/0 rocailles en deze basis is versierd met 11/0 en 8/0 Miyuki Rocailles en Daggers.



Groetjes
Petra

dinsdag 5 juni 2012

Ketting "Twin Spades"

Ik was weer lekker aan de gang met de Super Duo's, dus had ik nog maar een ketting gemaakt naar het patroon van Smadar. Aangezien het mij niet prettig leek om de "waaiertjes" helemaal door te laten lopen tot in mijn nek (zoals het patroon) heb ik er een spiral rope aan verzonnen met pinch beads.


Groetjes
Petra

Ketting "Twin Bead"

Jaja, de Beaded Bead ketting is eindelijk af. Zie hier het resultaat.



Groetjes
Petra

Armband "Tempting Twins"

Ik kon het weer eens niet laten om weer even met de Super Duo's te spelen, deze keer met een patroontje van Joanne Brown erbij. Eigenlijk een redelijk simpele opzet van een RAW met Super Duo's en daarna "versierd" met Bicones en opnaaistrass.


Groetjes
Petra

Armband "CRAW Fantasy"

Hebben jullie dat nou ook wel eens, geen zin om een patroontje uit te zoeken, maar gewoon even een bepaalde steek doen. Tja, dat had ik in dit geval dus, ik had zin om even met de CRAW aan de gang te gaan, en zie hier het resultaat van mijn "gepruts". De armband is volledig in de CRAW gemaakt met 8/0 Miyuki Rocailles in 2 kleuren.



Groetjes
Petra

Chinese Coin Cuff

Naar het patroontje van Helena Tang heb ik deze armband gemaakt. Lastig om deze mooi op de foto te zetten, maar toch maar een poging gewaagd. De armband is gemaakt in een soort van RAW met Super Duo's, 11/0 en 15/0 Miyuki Rocailles en het slotje is gemaakt met 6 mm glaskralen.


Groetjes
Petra