zondag 20 mei 2012

Ketting "Fairyland" Deel 2

Deze bol van Sabine Lippert is zo leuk om te maken vind ik. Ik kon het dus niet laten er nog 1tje te maken, en de volgende staat ook al op de planning. Voor deze gekraalde bol heb ik Super Duo's, Miyuki Rocailles 11/0 en 15/0, 8 mm glaskralen en 3 mm Swarovski Bicones gebruikt.


(Bij het maken van de foto's hing de ketting een beetje scheef per ongeluk)


Groetjes
Petra

Armband "Twin Oliver"

Ook deze armband is weer gemaakt met Super Duo's en daarbij heb ik 11/0 Rocailles van Miyuki gebruikt en als slot een 8 mm glaskraal. Het patroontje is van Vezsuzsi. Ik ben ook nog bezig met een ketting te maken met Beaded Beads (stukje terug is er 1tje te zien) maar ik heb wat kralen tekort, dus die houden jullie tegoed, die ketting wordt samen met deze armband een setje.


Groetjes
Petra

Armband "Pearllicious"

Ik ben nog steeds een beetje in de ban van de Twin beads / Super Duo's. Dus naar het patroontje van Debger heb ik deze RAW armband gemaakt met Super Duo's en 4 mm glaskralen.



Groetjes
Petra

zondag 6 mei 2012

Ketting "Echoes of Nefertiti"

Naar het patroontje van Helena Tang uit de nieuwste Bead and Button heb ik deze ketting gemaakt. Het is een ketting met heel veel verschillende steken en het originele patroon is met een herringbone koord gemaakt. Ik vond het wel een erg leuk idee om er juist een twisted rope met Pinch beads aan te maken. In plaats van de Tjechische glaskralen die in het patroon gebruikt worden heb ik metalen kralen gebruikt. Verder zijn er Miyuki Tila's in verwerkt, 11/0 en 15/0 Toho rocailles en 3 en 4 mm Bicones.




Groetjes
Petra

Ketting "Scheherezada"

Pfff, wat een lastige naam heeft Sabine Lippert voor dit patroon bedacht. Het patroontje komt uit het boek Beaded Fantasies en is gemaakt in de netting steek met Miyuki Rocailles 8/0, 11/0 en 15/0, 3 en 4 mm Facetkralen en 6 mm parels. De originele ketting is volledig gekraald maar ik vond hem dan net te grof worden dus heb ik ervoor gekozen om de beaded beads (waar deze ketting uit bestaat) op een rubberkoord te schuiven.




Groetjes
Petra

Twin Beaded Bead

Naar het patroontje van Vezsuzsi heb ik deze beaded bead gemaakt. Erg leuk om te maken maar er gaan er dan ook meer komen. Maar ik kon het niet laten om deze eventjes te showen. De binnenkraal is een disk van 25 mm en is omkraald met 11/0 en 15/0 Miyuki Rocailles en Super duo's.



Groetjes
Petra