zondag 26 februari 2012

Armband "Violaceous"

Ik ben weer eens lekker aan het spelen geweest met Twin beads en een patroontje van Good Quill Hunting. Het patroontje een beetje aangepast zodat het een beetje een symetrische armband werd, maar vind hem wel erg grappig geworden.



Groetjes
Petra

Hanger "Sashasi"

Deze hanger heb ik gemaakt naar het patroontje van deze blog. Erg leuk om te maken!


Groetjes
Petra

vrijdag 24 februari 2012

Affinity Series Ketting

Ik was eigenlijk al best een tijdje met deze armband bezig, ja, je lees het goed armband. Eigenlijk is het een patroon van een armband namelijk, maar ik heb eigenlijk niet de goede keuze gemaakt met de kralen, aangezien ik het zonde vond om zomaar weer uit te halen kwam mijn moeder met het idee: maak er een ketting van. Nu ga ik de armband denk ik nog wel een keertje maken, maar deze is een ketting geworden naar het patroon van Jean Power uit de Beadwork van February / March 2012


Groetjes
Petra

Armband "Glamoures"

Naar het patroontje van Natascha kralen heb ik deze armband gemaakt. In plaats van Tila's zijn er 2 hole Tiles gebruikt. De armband is gemaakt in de peyote techniek en opgewerkt met de RAW, als klap op de vuurpijl zijn er ook wat picotjes opgewerkt en tussen de tiles en picots zijn facetkralen geregen.


Groetjes
Petra


Wisselschijven....

Tja, ik was weer met de wisselschijven hanger bezig, en ehm, kon niet zo goed ophouden...

Naar het patroon 4 for 1 van Alles Meins deze 4 schijven:

Alle 4 samen Links op de foto is schijf 1 en aan de rechterkant 4, ze liggen op volgorde:


1:


2:


3:


4:


Ook heb ik nog de Pinch Top van Thorsten Grotke gemaakt (links op de foto) maar hier heb ik nog geen top voor, dus daar is maar 1 foto van, alleen de losse ring en de Little Lentil van Alles Meins (rechts op de foto)


En de laatste foto van deze post, de Little Lentil als complete hanger:


Groetjes
Petra





dinsdag 21 februari 2012

Ketting "TB Maddy"

Weer een patroontje gemaakt uit het boekje Pearl Beading van Maddy Kuijper, in de kleuren Tanzanite en Brons.


Groetjes
Petra

zondag 19 februari 2012

Hanger "Louise"

Heb jij dat nou ook ooit, dan ben je met een patroontje bezig en denk je, hmmm, die is wel erg groot, breed, lomp, smal enzovoorts? Nou dat had ik bij deze eerlijk gezegd. Ik was eigenlijk van plan om een arband te maken, of een ketting (volgens het patroontje ook aangeeft). Nu vond ik het patroon van Sabine Lippert echt helemaal geweldig, maar toen ik het eerste component af had dacht ik, hmmm, die is wel erg dik, bijna een cm, wat voor mij niet prettig draagt. Tja, wat doe je dan, niet weggooien natuurlijk, dat is zonde ;) Ik heb er maar een hangertje van gemaakt, als hanger vond ik hem namelijk wel erg schattig.


Groetjes
Petra

Armband "Rocker Crystal"

Naar het patroontje Romina heb ik deze armband gemaakt. Het patroon is eigenlijk van een bangle, maar aangezien ik die zelf niet prettig vind heb ik er maar een armband van gemaakt met sluiting.


Groetjes
Petra

vrijdag 17 februari 2012

Wisselhanger Spiky

Tja, ik wil natuurlijk wel een beetje af kunnen wisselen, dus heb ik de ring Spiky ook gemaakt, wat weer heel anders uitziet.




Groetjes
Petra

donderdag 16 februari 2012

Wisselringen Systeem met ring Twinny

Na lang wikken en wegen heb ik me toch eens een wisselringen systeempje aangeschaft. De meeste zullen het wel kennen als ring waar je verschillende ringen op kunt zetten om vervolgens een soort dop erop te zetten waardoor het vast blijft zitten. Ik ben niet zo van de ringen, nou ja, ik heb altijd dezelfde om eigenlijk en die zijn niet zelfgemaakt. Nu kwam ik een hanger tegen met hetzelfde systeem en leuke patroontjes, dus deze heb ik aangeschaft en ik kon het toch niet laten om toch eventjes een ring ervoor te maken...

De hanger:



De zelfgemaakte wisselring Twinny:


De complete hanger Twinny:


Mocht je je nu afvragen welke kleur het precies is, de Twin Beads zijn Amethist, de facet kralen Dark Amethist (maar lijkt meer een beetje roze), de rocailles zijn galvanised Silver.

Groetjes
Petra




Weer wat meer Macrame Armbanden

Tja, stilzitten kan ik eigenlijk erg moeilijk en na een week noodgedwongen stilzitten toch maar weer rustig aan de gang gegaan met wat Macramé armbanden, niet te belastend voor de schouder (wat de oorzaak van het stilzitten is) maar wel leuk om te doen.

Zwart nylonkoord met zilveren Shamballa kralen:


Wit nylonkoord met zwarte Shamballa kralen:


Zwart nylonkoord met zwarte facetkralen en metalen kralen:




Paars waxkoord met paarse facet kralen en metalen kralen:


Groetjes
Petra 







dinsdag 7 februari 2012

Armband "Twin Links"

Die Twin beads zijn wel heel erg leuk om mee te werken moet ik zeggen, dus ben er maar even verder mee gaan proberen. Deze keer een armband zelf bedacht met allemaal ringen in 2 verschillende kleuren.


Groetjes
Petra

Kumihimo opdrachtje

Iemand van een forum had mij gevraagd of ik voor haar een volledig zwarte kumihimo armband zou willen maken, nou, geen enkel probleem hoor, leuk om te doen zelfs!



Groetjes
Petra

zondag 5 februari 2012

TT Bracelet

Naar het patroontje van Debbie van Tonder (Debger Design) heb ik deze armband gemaakt met Tila's en Twin beads, hij was erg leuk om te maken en het heeft ook een grappig effect. Beetje verkeerde kleur Tila's gebruikt, aangezien je ze eigenlijk niet zo heel goed ziet als je hem om hebt.



Groetjes
Petra

vrijdag 3 februari 2012

Armband "Priya"

Een lastige naam voor een (vind ik) mooie armband, maar hij is er leuk om te maken. Het is gemaakt naar het patroontje van Monique de Boer.



Groetjes
Petra