woensdag 31 augustus 2011

Setje "Pam"

Ik ben weer eventjes lekker aan de Kumihimo geweest en deze keer heb ik een setje gemaakt van een armband met een ketting. Ik heb 4 mm 3d kralen gebruikt in het heel licht blauw met matte witte 8/0 Miyuki rocailles. De foto ziet er een beetje "spacy" uit, maar het is nogal lastig om 3d kralen goed op de foto te krijgen. Mochten jullie tips hebben hiervoor, die zijn natuurlijk altijd welkom!


Groetjes
Petra

zondag 28 augustus 2011

Armband "Ndebeles Cross"

Deze armband is gemaakt naar het patroon van Tamara Scott. Met een sufje Petra erbij. Het origineel volledig namaken vond ik niet echt een goed idee aangezien ik het slotje helemaal niet mooi vond. En aangezien ik toch al aan het veranderen was, maar eventjes een paar kleine aanpassingen gemaakt.
De armband is gemaakt in de Ndebelel Herringbone techniek. De gebruikte kralen zijn 3 kleuren Miyuki Delica's, 1 kleur Toho Treasures en Swarovski bicones van 3mm.



Groetjes
Petra

vrijdag 26 augustus 2011

Hanger "Zaara"

Deze hanger is gemaakt naar een patroon van FDEkszer. Ik heb het patroon maar wat aangepast aangezien ik geen Rivoli's heb van 16 mm (wat in het origineel gebruikt wordt) dus heb ik maar een Rivoli van 14 mm gebruikt. De hanger is gemaakt in de peyote techniek en er zitten de volgende kralen in: Swarovski bicones 3mm, Miyuki Delica's, Miyuki rocailles 15/0 en Tila's. Het is een redelijk lastige hanger om op de foto te krijgen moet ik eerlijk zeggen, de Rivoli is in de kleur Silver Shade, wat dus op een of andere manier goud lijkt op de foto.




Groetjes
Petra

Armband "Indian Summer Nights"

Het origineel is in andere kleuren heet Indian Summer en is van Elllad2, deze was dus ook in verschillende oranje/bruin tinten en wit. Maar ja, ik vond deze kleuren toch net iets mooier, dus noem ik hem maar "Indian Summer Nights" aangezien dat toch een beetje beter past naar mijn idee. De armband is gemaakt in verschillende technieken met 2 kleuren Miyuki Tila's, 3 kleuren Miyuki en Toho rocailles 11/0 en Miyuki Drops.


Groetjes
Petra

woensdag 24 augustus 2011

Ketting "Misty Mountain"

Uit het boek Bead quilted jewelry van Kathy King heb ik deze ketting gemaakt. Hij lag al een tijdje half af, maar toch maar eens verder gegaan, aangezien ik het toch wel een erg mooie ketting vond worden.
De ketting is gemaakt in de Square Stitch met Miyuki Delica's 8/0, Miyuki Rocailles 15/0 en 8 mm Parels.


Groetjes
Petra

zondag 21 augustus 2011

2 keer Hanger "Gerbera"

Naar een patroon van Perle4U. Wat een super leuk patroontje is dit om te maken zeg en wel een erg leuk effect. Bij deze hangers is ook heel goed te zien (vind ik dan) wat voor effect kralen op de Rivoli hebben. Ik heb voor beide hangers namelijk dezelfde kleur Rivoli's gebruikt. Verder zitten er nog Miyuki Delica's 11/0, Miyuki Rocailles 15/0 en 11/0 in, Daggers en Drops. De hangers zijn gemaakt in de Peyote Techniek.


Groetjes
Petra

zaterdag 20 augustus 2011

Armband "Ropes and Rings"

Deze armband is gemaakt naar een patroon van Laura McCabe. Ik ben er zelf niet helemaal tevreden over, dat zeg ik heel eerlijk. Ik had hem mooier verwacht, maar ja, heb hem toch maar afgemaakt. Al die projectjes die half af zijn, dat vind ik ook maar zonde. Het is een armband in de Peyote techniek en is gemaakt met Toho treasures 11/0, Miyuki rocailles 15/0, Tjechische en Japanse Charlottes 15/0 (wat zijn die dingen klein zeg...), 12 mm Rivoli's en 3 mm pareltjes.


Groetjes
Petra

woensdag 10 augustus 2011

Weer 2 keer de armband "Pam"

Tja, dat Kumihimo dat is gewoon een beetje verslavend eigenlijk. Het is simpel om te doen en werkt redelijk snel. Deze is gemaakt naar een zelfgemaakt patroon. Mocht je graag de handleiding willen hiervoor dan kun je me een mailtje sturen aangezien ik die net af heb.
Deze keer heb ik de armbanden gemaakt met 4 mm Hematiet kralen en 8/0 Miyuki rocailles in het grijs en in het wit.



Groetjes
Petra

"Noir Rose Necklace"

Deze ketting is gemaakt naar een pakketje van Miyuki (met dezelfde naam). Een schattig zwart roosje verwerkt in een werkje in RAW, vastgemaakt aan een simpele geregen ketting. Er zitten 11/0 3-cut rocailles in, 15/0 rocailles (van Miyuki natuurlijk). 5 mm en 4 mm facetkralen, 6 mm parels en natuurlijk een roosje van aluminium.


Groetjes
Petra

zondag 7 augustus 2011

3 Hangers

Soms heb je van die dagen dat je snel resultaat wilt zien, nou ja, dat had ik vandaag dus. Dus maar "even" een paar hangers gemaakt.

Drops in a Square naar een patroon van Perlen 4 u


Granada naar een patroon van Sabine Lippert. Deze ga ik zeker nog een keer opnieuw maken, en dan ga ik ook even iets beter opletten dat de draad niet zo goed zichtbaar is.


Jewel naar een patroon van Sabine Lippert.


Groetjes
Petra

Armband "Pam" Deel 2

Toch nog maar een armband gemaakt met Kumihimo, het is ook zo leuk en lekker snel. Weer een zelf verzonnen patroontje alleen deze keer heb ik 3d kralen gebruikt en Toho rocailles 8/0. Aangezien de armband hol van binnen is heb ik er deze keer maar een stuk rubberkoord in verwerkt zodat hij mooi rond blijft.


Groetjes
Petra

vrijdag 5 augustus 2011

Armband "Babylon"

Deze armband is gemaakt naar een patroon van Sabine Lippert. Erg mooi patroon vind ik zelf.


Groetjes
Petra

Armband "Pam"

Tja, toch nog maar eventjes met de Kumihimo bezig geweest, dit keer met pareltjes. Conclusie, de armband moet ik nog even aanpassen zodat hij draagbaar wordt (hij is te groot) en de volgende keer moet ik de binnenkant verstevigen, hij is namelijk redelijk slapjes. Maar ik vind de armband op zich er wel leuk uitzien.
De armband is gemaakt met Miyuki Rocailles 8/0 en pareltjes van 4 mm.


Groetjes
Petra

Ketting "Scale The Heights"

Dit is dus het patroon waar ik eerst mee zat te vechten waar ik de armband Kumi door gemaakt heb. Het is een patroon van Paula Juvinall uit de Bead and Button. Na het patroon wat naar wens aangepast te hebben (zodat de ketting zou passen) is dit het resultaat geworden.
De ketting is gemaakt van 2 kleuren Miyuki Long Magatamas en Miyuki Rocailles 8/0.


Groetjes
Petra

Armband "Simple Exchange"

Ja, ik ben eruit, ook Kumihimo vind ik helemaal leuk om te doen. Dus maar eventjes lekker draadjes in de knoop aan het leggen geweest en de resultaten zijn wel heel leuk vind ik zelf. De armband is naar een patroon van  Becky Patellis uit de Bead and Button. Voor deze armband heb ik 4 mm facetjes gebruikt en 2 kleuren Miyuki Rocailles 8/0.


Groetjes
Petra

dinsdag 2 augustus 2011

Armband "Kumi"

Wie kent het niet, ben je lekker aan het kralen en dan klopt het patroon niet.... Grrr, zeer vervelend, maar ja, helaas was er in dit geval niet makkelijk meer iets aan te doen. Het patroon gaf aan dat de ketting 48 cm zou worden, nou ja, mooi niet dus. Dus heb ik de rocailles er maar afgehaald en heb ik er een armband van gemaakt. De armband is gemaakt in een helemaal nieuwe techniek voor mij namelijk met Kumihimo, erg leuk om te doen en een grappig effect. De gebruikte kralen zijn Miyuki Long Magatamas in 2 verschillende kleuren.


Groetjes
Petra

Spiral Pinch Rope

De spiral rope blijft een leuk patroontje en nu had ik een pakketje gevonden met Pinch Beads, nou dat is toch ook wel heel grappig vond ik.


Groetjes
Petra

Keep it in line

Naar een patroon van Maggie Roschyk uit de Bead and Button. Zodra ik deze ketting zag was ik meteen verkocht, ik wilde hem wel heel erg graag maken. Aangezien de steentjes nogal moeilijk te vinden waren dacht ik, oh, dat gaat ook wel zonder. Nou ja, dat ging ook wel, maar het was maar een saaie ketting. Na lang wachten had ik dan toch eindelijk de steentjes en kon in de ketting afmaken. Een erg mooie ketting van Farfalles en steentjes van Swarovski vind ik zelf.



En een close upje van het middendeel.


Groetjes
Petra

Bicycle chain bracelets

Naar een patroon van Luan Carnevale uit het boek Creative Beading 6.
Lastig om met de glazen ringetjes te werken, steeds was ik bang dat er 1 zou knappen, maar dat is niet gebeurd gelukkig. Verder een hele leuke armband om te maken.

Blue


Blue Iris


Groetjes
Petra