zondag 13 maart 2011

Setje "IndiStyle"

Of het nu komt door de kleuren die ik gebruikt heb of door het patroon, dat weet ik eigenlijk niet, ik vind het in ieder geval een beetje in een "Indianen stijl", vandaar dat ik hem gemakshalve maar eventjes "IndiStyle" genoemd. De armband is gemaakt van Miyuki Delica's en Miyuki Bugles in een Peyote steek. Aangezien ik het wel altijd heel leuk vind om sieraden te hebben die bij elkaar passen heb ik ervoor gekozen om in dezelfde kleuren en met dezelfde materialen een bijpassende Hanger te maken.
Het is een setje wat ik vaak en graag draag omdat het bij heel veel kleuren past.





Groetjes
Petra

Ketting Queen of the Sea

Tja, ik kan er niets aan doen, ik ben een groot fan van de Bead and Button en toen ik deze ketting zag staan, toen kon ik het toch niet laten om hem te maken, ik moet zeggen dat ik het resultaat zelf helemaal leuk vind.
Het is een ketting gemaakt in de Tubular Herringbone steek, de boogjes vormen zichzelf aangezien er gewerkt wordt met Rocailles 8/0 en Rocailles 11/0. De "hanger" is gemaakt met een Rivoli steen van Swarovski en de parels maken het geheel compleet.



Groetjes
Petra

Oprijg Peyote Armband

Deze armband is eigenlijk heel simpel, je maakt een basis met Miyuki delica's 10/0 en daar werk je facetkralen, rocailles 11/0 en rocailles 15/0 op en het resultaat is heel apart.



Groetjes
Petra

Nog 1 keertje dan...

Nog 1 keertje dan, om het niet af te leren, hihi. Hierbij een foto van alle Nora kettingen die ik gemaakt heb, zoals ik al zei, ik vind ze echt helemaal leuk...
Op deze foto kun je ook zien dat ze alledrie wel op elkaar lijken, maar toch anders zijn.



Groetjes
Petra

Ketting Nora Zwart

Nog een keertje de ketting Nora, alleen dan in het zwart met zilver.
Je kunt de ketting zowel bij casual dragen als bij iets nets, het past eigenlijk overal bij.
De cabochon is helaas in het zwart nergens verkrijgbaar, maar dat is op te lossen door even de cabochon te verven.



Groetjes
Petra

Ketting Nora Beige

Zoals ik in mijn vorige blog bericht ook al aangaf, ik vind de ketting Nora helemaal geweldig.
Hierbij nog een ketting Nora, maar deze keer in het beige, wat toch weer een heel ander effect heeft als de Turquoise. Deze is ook te bestellen bij Framani Parels (zie mijn links) in een iets andere samenstelling.



Groetjes
Petra

Ketting Nora Turquoise

Ik persoonlijk vind de ketting Nora echt super. Je kunt het kralenpakket voor deze ketting zo bestellen bij Framani Parels (zie mijn links). Ik vind hem heel leuk om te maken, er wordt gewerkt met verschillende technieken, welke ik hier natuurlijk niet allemaal kan gaan verklappen.
De ketting Nora is een mooie aanvulling op je sieradencollectie., zeg nu zelf, hij is toch helemaal leuk!



Groetjes
Petra

Eens wat anders..

Je gelooft je ogen haast niet. In ieder geval, ik niet toen ik deze armband in de Bead and Button zag staan. Ik vond het idee zo leuk dat ik meteen naar de Doe het zelf zaak gegaan ben om moertjes te gaan kopen. De heren in mijn omgeving vonden hem wel heel erg leuk en voor hen heb ik er dus ook wat gemaakt. Het idee is erg simpel, in plaats van kralen gebruik je moertjes en met een peyote steek maak je een armband...



Groetjes
Petra